26 Aralık 2009 Cumartesi

Chefschool Günlükleri (1)

Merhabalar;
Bu hafta Chefschool'da yemek literatüründe Garde Manger olarak adlandırlan sandviçler ve kanepeler başlıklarını ele aldık ve dünya mutfaklarından bunlara örnekler yaptık. Tabi ki en bilindik olanla başladık : Club Sandwich (klüp sandviç)
Her yerde satılan isim hep aynı kalsa da içini hitap ettiği kesime göre değiştiren cafeler ve restorantlara rağmen aslın çok daha lezzetli bir tat..
Her bir sandviç için 3 adet ekmek kullanılmakle beraber ekmeklerin fırında ısıtılık hafif gevrek olmasını sağlamak şart. Sonrasında tercihen evde yapılmış olan mayonez birinci sıra ekmeğin bir yüzüne sürüyor. Birinci ekmek diliminin mayonezli yüzeyi üzerine sırasıyla marul, dilimlenmiş hindi gögüs, ince dilimlenmiş domates ve önceden pişirilmiş bacon (beykın) konuyor. İkinci ekmek siliminin her iki yüzüne de mayonez sürdükten sonra sandviçin üzerine yerleştirip iç malzemeyi yine maruldan başlayarak sırasıyla yerleştiryoruz. En üste üçüncü dilim ekmeğin bir yüzüne mayonez sürüp bu yüzünü iç malzemeye gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
Bu sandviçte dikkat edilmesi gereken malzemelerin düzgün bir şekilde üst üste yerleştirilmesidir. Sandviçi kaydırmadan üzerine hafif bastırarak kenarlarını tek hamlede kesebilirsiniz. Sandviç ekmeği olarak biz tost ekmeği kullanmış olsak da istenirse başka ekmeklerle de denenebilir. Kenarlara doğru uzun kürdanlar yerleştirerek sandviçi köşegenlerinden keserek 4 adet üçgen sandviç elde edebiliriz.
Biliyorum diyeceksiniz biz bacon nedir acaba? ya da  bacon kullanmasak olmaz mı? Bacon aslen domuzun jambon yapılmayan yerlerinden üretilen yağlı bir şarküteri ürünü diyebiliriz ama büyük şarküterilerde ve marketlerde dana ve hindiden elde edilen türevleri de bulunmaktadır.
Afiyet olsun :))))
Evde misafir ağırlamaya yakın olduğumuz bugünlerde -malum yılbaşı kapımızda :)- cipsle servis edebileceğiniz bir aperatif ..  :))) Devamı gelecek yılbaşına sofranızı boş bırakmicam :)))
"T"

1 yorum:

modafobik dedi ki...

Hehe çok keyifli yazılar ama daha fazla görsel olmalıııııı! :))